Archive for the Sports Category

Let’s Dive in Indonesia

Posted in Indonesia, Sports, Tips and Information with tags , , , , , , , , , , , , , , , on September 11, 2012 by travellingwithkeishinta

Some people sometime use different words to describe this. Yup, some people prefer to use word Dive meanwhile the other, Diving. For me, I can use the two, dive or diving refers to my heart haha.. Also for me diving or dive is more refer to hobby, rather then sports in fact I can say dive or diving can be a job, yes as a diver. Does anyone agree with this one ?

For now, I live in Indonesia and through my blog I want to promote my country..

So many best hot spot places for diving in Indonesia you can explore, such as Raja Ampat, Komodo, Bunaken, Tulamben, Sabang, Wakatobi, etc. But as a beginner or to get first time dive experience, I suggest you to try the nearest one. Yes, located in Jakarta at well known place. It’s in SeaWorld, Jakarta.

As written in their website SeaWorld Indonesia    :

SeaWorld Indonesia was established with the underlying concept of a maritime nation which, geographically, is consisted of more water than land. On October 2nd, 1992, the Governor of Jakarta – Mr. Wiyogo Atmodarminto – placed a cornerstone to mark what was to be a premise for an underwater world, which in less than two years would be known as SeaWorld Indonesia. Now the biggest aquarium site in South East Asia. The premise itself covers over three-acres of landscape, with its main building spreading about 4.500 square meters, fully engaged in numerous exhibitions.

Here are some photos “Diving in SeaWorld Indonesia”

This slideshow requires JavaScript.

Come and try the precious moment in diving….

Blessings and Peace !

With Love,

Kei

Tangkuban Perahu Mountain, West Java, Indonesia

Posted in Indonesia, Sports with tags , , , , , , , , , , , , on August 29, 2012 by travellingwithkeishinta

As writen in Wikipedia :

Tangkuban Perahu is a dormant volcano 30 km north of the city of Bandung, the provincial capital of West Java, Indonesia. It last erupted in 1959. It is a popular tourist attraction where tourists can hike or ride to the edge of the crater to view the hot water springs and boiling mud up close, and buy eggs cooked on the hot surface.[2] This stratovolcano is on the island of Java and last erupted in 1983. Together with Mount Burangrang and Bukit Tunggul, those are remnants of the ancient Mount Sunda after the plinian eruption caused the Caldera to collapse.
In April 2005 the Directorate of Volcanology and Geological Hazard Mitigation raised an alert, forbidding visitors from going up the volcano. “Sensors on the slopes of the two mountains – Anak Krakatoa on the southern tip of Sumatra Island and Tangkuban Perahu in Java – picked up an increase in volcanic activity and a build up of gases, said government volcanologist Syamsul Rizal.”

Also writen about the legend of Tangkuban Perahu in Wikipedia :

The name translates roughly to “upturning of (a) boat” or “upturned boat” in Sundanese, referring to the local legend of its creation. The story tells of “Dayang Sumbi”, a beauty who lived in West Java. She cast away her son “Sangkuriang” for disobedience, and in her sadness was granted the power of eternal youth by the gods. After many years in exile, Sangkuriang decided to return to his home, long after the two had forgotten and failed to recognize each other. Sangkuriang fell in love with Dayang Sumbi and planned to marry her, only for Dayang Sumbi to recognize his birthmark just as he was about to go hunting. In order to prevent the marriage from taking place, Dayang Sumbi asked Sangkuriang to build a dam on the river Citarum and to build a large boat to cross the river, both before the sunrise. Sangkuriang meditated and summoned mythical ogre-like creatures -buta hejo or green giant(s)- to do his bidding. Dayang Sumbi saw that the tasks were almost completed and called on her workers to spread red silk cloths east of the city, to give the impression of impending sunrise. Sangkuriang was fooled, and upon believing that he had failed, kicked the dam and the unfinished boat, resulting in severe flooding and the creation of Tangkuban Perahu from the hull of the boat.

and I was there on August, 25, 2012..

So I want to apdate new photos about my trip last day..

 

This slideshow requires JavaScript.

C’mon people.. not just see on photos but see it directly at Tangkuban Perahu Mountain, West Java, Indonesia.

Blessings !

With love,

Kei

Water Sports in Tanjung Benoa, Nusa Dua, Bali, Indonesia

Posted in Indonesia, Sports with tags , , , , , , , , on May 29, 2012 by travellingwithkeishinta

Indonesia

Here are some kind of water sports in Tanjung Benoa, Nusa Dua, Bali, Indonesia :

  1. Jet Ski about 15 minutes
  2. Parasailing 1 arround
  3. Banana Boat 15 minutes
  4. Scuba Diving 1 hour
  5. Snorkeling 1 hour
  6. Glass Bottom + Turtle Island 1 hour/boat
  7. Flying Fish 15 minutes
  8. Seawalker 30 minutes
  9. Water Ski 15 minutes
  10. Rolling Donut 15 minutes
  11. Wake Board 15 minutes

You can choose one or choose all. Enjoy your adrenalin games.

Peace and Blessing !

With Love,

Kei

Tanjung Benoa Water Sport, Bali Island, Indonesia

Posted in Indonesia, Sports, Tips and Information with tags , , , , on May 29, 2012 by travellingwithkeishinta

Indonesia

Cuaca cerah, langit di atas kawasan Nusa Dua Bali indah sekali, hanya nampak gugusan kumpulan awan putih yang menghiasi angkasa yang biru. Sangat mempesona. Ya, setelah melahap sarapan pagi kami beranjak ke Tanjung Benoa, target kita selanjutnya setelah ditunda karena jadwal kemarin yang sudah cukup padat.

Kami menuju kawasan parkir motor. Mengapa kami naik motor ?? Diantar oleh Innova membuat perjalanan terasa lambat karena kemacetan yang terjadi, jarak tempuh yang seharusnya hanya setengah jam bisa molor sampai 1 jam lebih hanya karena Innova. Menyebalkan memang.

Dan sekarang motor sudah stand by. Saatnya berangkat…..
Tapi, ada satu kendala yang muncul, helm cuma ada satu !!

Setelah pemikiran yang matang karena jarak Nusa Dua ke Tanjung Benoa tidak terlalu jauh, maka kami pun tetap nekat berangkat meski dengan modal satu helm ditambah kupluk yang sengaja dipakai untuk menyamarkan penumpang lain yang tidak memakai helm. Lho kok ??? Apa iya bisa ?? Mirip saja tidak ?? Kupluk —— Helm ??????

Lanjut…….
Matahari kini mulai merangkak perlahan ke atas kepala kami, namun hal itu tidak menyurutkan niat kami untuk beraksi ;)

Adrenalin sudah tidak sabar untuk di tes dengan Parasailing ;) yeayyyyyyyy…….

ditambah tujuan utama untuk mencoba Flying Fish sudah meletup-letup karena memang atraksi ini belum ada selain di Bali —– apa iya ????? ——

Berangkat……..

Akhirnya, hanya butuh 10 menit kami sudah tiba di Tanjung Benoa.

Keriaan sudah tergambar di depan kami, terlihat semua orang sudah sibuk dengan aktifitasnya masing-masing. Ada yang sedang bersiap2 menunggu giliran —- lihat kan baju pelampung sudah melekat di tubuh mereka ?? —- Ada juga yang sedang memantau teman, sodara atau siapa pun itu yang sedang melayang2 di udara ato di atas air, dan kami pun tidak lupa bergaya dulu diantara mereka2 hahaha :D

   

Tiba-tiba dkami dihampiri oleh petugas yang mengkoordinir kawasan tersebut. Setelah dipersilakan duduk, di hadapan kami disajikan daftar harga atraksi water sport di kawasan tersebut. “Silakan di pilih, Mas dan Mbak-nya mau coba yang mana”, ujar petugas itu.

Fantastis !! Angka yang tertera sampai menyentuh angka IDR 600,00 untuk 1 (satu) paket atraksi. Merasa kurang yakin saya pun bertanya untuk memastikan harga tersebut dan mereka menjawab dengan pasti bahwa angka tersebut benar.

Bingung ??! Ya, kami berdua agak shok dan sedikit bingung karena kami berdua biasa ber-banana boat dan jet ski-an ria di Anyer ato Carita tidak pernah sampai menyentuh angka tersebut. Justru yang membuat kami ingin ke Tanjung Benoa karena ingin mencoba Parasailing dan Flying Fish – nya yang sudah kesohor itu karena sampai saat saya menulis post ini di Anyer ato Carita menu permainan seerti itu masih belum tersedia.

Setalah melalui perundingan alot seperti rapat paripurna Dewan hhehehee —- maaf, hiperbola dikit ga apa-apa kan ? —- ditambah ancaman kalau kami batal mencoba, akhirnya harga ditemui kesepakatan. Flying Fish 2 (dua) orang ditambah Parasailing 1 (satu) orang menghabiskan IDR 400,000.

Saatnya adik aku siap-siap.

Tapi jangan kuatir,, sebelum Para Sailing dimulai instruktur mengarahkan tindakan-tindakan apa yang harus dilakukan saat kita mulai —— begitu semua tali-tali parasut terpasang sempurna di badan dan kita sudah ada di posisi pinggir laut dan instrukstur mengatakan YA ! ——- itu artinya kita harus segera berlalri sekencang-kencangnya untuk menyesuaikan speed boat yang sudah berjalan, sehingga kita tidak tertarik oleh speed boat akibat ketidak siapan kita mengikuti kecepatan speed boat. Selain itu arahan-arahan pada saat turun pun tidak lupa dijelaskan secara gamblang —– meski kesannya terlalu cepat sehingga kita yang masih awam dengan hal ini agak “ga nyambung” dengan penjelasan yang diberikan :D Tapi tenang, pada saat semua terjadi akan ada aba-aba lewat pengeras suara dari instruktur di bawah sehingga kita tidak mati kutu di atas sana —- meski sebenarnya saat instruktur teriak-teriak kita yang di atas juga bingung,,, suara teriakan-teriakan itu buat siapa ?? kita ato bukan :P Penonton yang di bawah cuma bisa ngetawain aja waktu kita kebingungan di atas mikirin teriakan-teriakan di bawah itu buat kita ato bukan huuuuuu….. dasar penonton, cuma bisa komen doang, giliran ditantangin nyoba, ga punya nyali weeeee :P

So,,, saatnya adik aku beraksi, tapi sebelumnya gaya dulu dong

mmmmm keren banget adik aku yang satu ini hehehehhe…. sapa dolo donk kaka nya heheheheheheee

O iya gaya waktu kita berdua naik Flying Fish pas di udara sih tiduran, aku di sebelah kanan dan adikku di sebelah kirinya tujuannya untuk menjaga keseimbangan dan instruktur duduk di tengah-tengah memantau keseimbangan sudah pas ato belum. Tapi kalo kalian mau dengan posisi duduk seperti mengendarai motor juga ga apa-apa kok, SAFETY juga.

Jadi…… jangan ragu untuk mencoba ya. Kalo ada yang mau ngajak aku ke sana lagi untuk coba Parasailing dan Flying Fish bole kok, asal semua ditanggung yang ngajak yah :P

Semoga post ini bermanfaat.

Salam,

Kei

Jadwal Pertandingan EURO 2012

Posted in Sports with tags , , , , , , , on May 22, 2012 by travellingwithkeishinta

Indonesia

Pembagian Grup

  1. GRUP A : Polandia, Yunani, Rusia dan Rep. Ceko
  2. GRUP B : Belanda, Jerman, Portugal dan Denmark
  3. GRUP C : Spanyol, Italia, Rep. Irlandia dan Kroasia
  4. GRUP D : Ukraina, Swedia, Perancis dan Inggris
  • GRUP A (8 Juni 2012)
  1. Polandia VS Yunani
  2. Rusia VS Rep. Ceko
  • GRUP B (9 Juni 2012)
  1. Belanda VS Denmark
  2. Jerman VS Portugal
  • GRUP C (10 Juni 2012)
  1. Spanyol VS Italia
  2. Rep. Irlandia VS Kroasia
  • GRUP D (11 Juni 2012)
  1. Perancis VS Inggris
  2. Ukraina VS Swedia
  • GRUP A (12 Juni 2012)
  1. Yunani VS Rep. Ceko
  2. Polandia VS Rusia
  • GRUP B (13 Juni 2012)
  1. Denmark VS Portugal
  2. Belanda VS Jerman
  • GRUP C (14 Juni 2012)
  1. Italia VS Kroasia
  2. Spanyol VS Rep. Irlandia
  • GRUP D (15 Juni 2012)
  1. Swedia VS Inggris
  2. Ukraina VS Perancis
  • GRUP A (16 Juni 2012)
  1. Rep. Ceko VS Polandia
  2. Yunani VS Rusia
  • GRUP B (17 Juni 2012)
  1. Denmark VS Jerman
  2. Portugal VS Belanda
  • GRUP C (18 Juni 2012)
  1. Kroasia VS Spanyol
  2. Italia VS Rep. Irlandia
  • GRUP D (19 Juni 2012)
  1. Inggris VS Ukraina
  2. Swedia VS Perancis

PEREMPAT FINAL

  1. 21 Juni 2012 Juara Grup A VS Runner Up Grup B (Warsawa)
  2. 22 Juni 2012  Juara Grup B VS Runner Up Grup A (Gdansk)
  3. 23 Juni 2012 Juara Grup C VS Runner Up Grup D (Donetsk)
  4. 24 Juni 2012 Juara Grup D VS Runner Up Grup C (Kiev)

SEMIFINAL

  1. 27 Juni 2012 Pemenang Perempat Final 1 VS 3 (Donetsk)
  2. 28 Juni 2012 Pemenang Perempat Final 2 VS 4 (Warsawa)

FINAL

1 Juli 2012 (Kiev)

 

 

%d bloggers like this: